Bevezetés a sudokuba 1

Ha másik játékot szeretnél, akkor menj a lap aljára, és válassz egyet!

A sudoku nem az ördögtől van. Mutatunk egy nagyon egyszerű sudokut, amelyet bárki egy perc alatt képes megoldani. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy megértsd a sudoku logikáját. Érdemes használni a kék tollat, mert akkor látod, hogy te melyik számokat írtad be.

A megoldás menete: abba a sorba, ahol a hármas és az egyes van, a kettest és a négyest kell beírni. A négyes az utolsó kockába nem kerülhet, mert egy oszlopban nem lehet két egyforma szám. Ugyanezzel a logikával írd be a hármast és a kettest abba a sorba, ahol az egyes és a négyes van.

A következő lépés: Nézzük a jobb felső kockát, amelyben a négyes és a kettes van. Logikus, hogy a felső sorba az egyest és a hármast kell beírnod. Az egyest csak a legsarokba írhatod, mert máskülönben a harmadik oszlopban két egyes lenne. Miután beírtad a két számot, a harmadik és negyedik oszlop kitöltése gyerekjáték. Ugyanezzel a technikával már könnyű a hiányzó számok beírása.A “Bevezetés a sudokuba 1” kinyomtatása: PDF fájl

Itt folytathatod az ismerkedést a szudokuval: Bevezetés a sudokuba 2 Készülj fel arra, hogy a második fejezet nem lesz ilyen egyszerű!

Túl kicsi a játék? Tartsd lenyomva a CTRL gombot és forgasd az egér kerekét a nagyításhoz vagy a kicsinyitéshez.