Messi ide igazolt – Kriptikus keresztrejtvény

Ha másik játékot szeretnél, akkor menj a lap aljára, és válassz egyet!

Ez egy kriptikus keresztrejtvény. – A kriptikus keresztrejtvény a keresztrejtvényeknek egy igen érdekes változata, amelyben minden kérdés egy külön feladat, egy enigma, vagy egy találós kérdés. Kriptikus keresztrejtvényt Nagy-Britanniában majdnem minden országos napilap közöl. Magyarországon kevésbé népszerűek, de itt az ideje, hogy elterjedjenek!

HOGYAN KELL MEGFEJTENI?

A kriptikus keresztrejtvény meghatározásai pontosan megadják a megoldást, de csak akkor, ha nagy körültekintéssel olvassuk el őket. A definíció többféle lehet, mi ezúttal úgynevezett “rejtett szavakat” használunk. Ez azt jelenti, hogy a meghatározásban benne van maga a keresett szó, amelyet be kell írni a keresztrejtvénybe, a meghatározás (értelme) azonban általában nem utal magára a szóra.

Például:
Valamikor egyszer, elemi iskolában találkoztam vele. – Ebben az esetben a keresett szó a szerelem. Nézzük konkrétan a mi esetünket: Messiide igazolt. A keresztrejtvénybe tehát az ideig szót kell beírni. És így tovább. Minden meghatározásban benne van a keresett szó, és minden esetben értelmes szót keresünk.

Túl kicsi a játék? Tartsd lenyomva a CTRL gombot és forgasd az egér kerekét a nagyításhoz vagy a kicsinyitéshez.