Szítá megmentése – Ashokavanam

Ha másik játékot szeretnél, akkor menj a lap aljára, és válassz egyet!

A Rámájana szerint Ráma Visnu isten megtestesülése, aki azért született a földre, hogy legyőzze a démonokat. Ráma királyfi feleségét Szítának hívják. A hét könyvből álló szanszkrit nyelvű indiai eposz elmondja, hogy Maricsa démon egyszer egy aranyszínű őz formáját öltve elcsalta Rámát. A királyfi a csodálatos őz nyomába eredt, hogy foglyul ejtse, és ajándékként örömet szerezzen vele Szítának. Miközben az őzet hajtotta, a démononok tízfejű királya, Rávana elrabolta Szítát.

Hanumán, a Szélisten fia, a váranák majomnépének vezére száz mérföldes ugrással Lanká szigetén (a mai Ceylon) termett, ahol megtalálta Szítát. A tengerhez érve Ráma és a majomhadsereg kövekből olyan lebegő hidat épített, amelyen India partjáról át tudtak kelni Sri Lankára. Ez a mai Rámésvaram városánál történt.

A majmok nagy csatában megütköztek a démonokkal, Ráma pedig megölte a démonkirályt, s kiszabadított feleségével hazatért, hogy elfoglalja elhunyt apja trónját.

Ebben a zuhatagban Rávanát kell legyőzni az egymás mellett lévő egyforma kövek eltüntetésével. A kövekre kétszer kell kattintani, akárcsak a tűzre, amely segít Rávana legyőzésében.

Túl kicsi a játék? Tartsd lenyomva a CTRL gombot és forgasd az egér kerekét a nagyításhoz vagy a kicsinyitéshez.